Kaffestugan i Böda - Norra Öland

Ort: Norra Öland
Adress: Landsvägen Böda 48, 380 74 Löttorp
Telefon: 0485 - 221 27

Välkommen in till Kaffestugan, Böda!
– En äkta smakupplevelse på norra Öland

När du kliver innanför dörren hos oss vill vi att du ska känna doften och värmen av ett hantverk med det lilla extra äkta och genuina. För oss är bra och äkta råvaror en måttstock för allt som vi tillverkar, väljer ut och säljer. På Kaffestugan erbjuder vi stenugnsbakade surdegsbröd, ett stort utbud av bakverk från bakelser och pajer till kakor, biscottis, wienerbröd, kardemummabullar med mera. Kaffet du dricker här, oavsett om det är espresso, cappuccino, latte eller en vanlig slät kopp är gjord på ekologiska AA Arabicabönor. Kaffebönorna rostas i vårt eget lilla kafferosteri. Och i vår Deli hittar du fräscha sallader och smörgåsar. Något som också blivit väldigt populärt är våra stenugnsbakade pizzor. Med noga utvalda råvaror är det inte sällan som kön ringlar sig lång.

Och vad vore sommaren utan glass?! Just därför tillverkar vi även vår egen glass, eller närmare bestämt gelato. Smakintensiv italiensk glass med naturliga råvaror. Välkommen in för att hitta dina smakfavoriter!

Det är alltså med stolthet som vi hänger upp vår White Guide Café-flagga varje dag samtidigt som vi hälsar de första morgonpigga gästerna god morgon. Bedömningen i White Guide är God Klass och det innebär ”En sympatisk helhetsupplevelse där köket presterar en väl genomförd matlagning”.

Efter fikastunden rekommenderar vi en sväng upp på vår övervåning där vi kan erbjuda inrednings- och presentartiklar från bland annat Iris Hantverk, ELDgarden, Bloomingville, Västanvinden och Maileg.
Vill du stanna längre i Böda för att utforska de fina omgivningarna och den långa härliga Bödabukten med en av Ölands absolut finaste stränder så har vi även logi till uthyrning. Nybakade frukostbullar levereras till dörren på morgnarna.

Med vänliga hälsningar
Lena, Frank och Annette med personal

Ps…
Vi driver även Gelato & Biscuits i Sandvik. En liten glass- och kaffebar som ligger på höger sida precis när du kommer nedför backen mot Sandviks trevliga hamn. Här kan du köpa glass, kaffe och smarriga kakor varje dag under högsäsong. Allt är förstås tillverkat från grunden av oss här på Kaffestugan.

Öppettider 2017
Påsk onsdag–måndag
Maj fredag–söndag samt första maj och Kristi himmelsfärds dag
Juni–augusti varje dag
September fredag–söndag
Aktuella öppettider på vår hemsida.

Hitta hit:

Kör väg 136 norrut till Böda. Kaffestugan ligger på höger sida efter kyrkan.

Text uppdaterad: 2017-02-22

Ort: Norra Öland
Adress: Landsvägen Böda 48, 380 74 Löttorp
Telefon: 0485 - 221 27
Dela med vänner:
Annons

Relaterade händelser