Störlinge Lantbruks & Motormuseum, Störlinge Café - Störlinge

Ort: Störlinge
Adress: Störlinge 32
Telefon: 070-586 72 04

Café:

Här kan du koppla av med en fika, matiga smörgåsar, kakor och glass i en trevlig lantlig miljö. Caféet ligger i anslutning till museet, är handikappvänligt. Har inne, uteservering och souvenirbutik.

Lantbruks & Motormuseum:

Museet ligger i Störlinge på östra Öland, mitt emellan Störlinge kvarnar och Gärdslösa kyrka. Med sin breda och unika samling av vardagliga bruksföremål har museet blivit ett populärt besöksmål inte bara för genuint motorintresserade utan också för övriga familjemedlemmar både barn och vuxna. Här finns också kafé och souvenirbutik. Museet och kaféet är handikappvänligt.

Museet uppfördes 2008, är privatägt och har blivit ett populärt besöksmål för föreningar, motorklubbar semestrande familjer, äldreboende m.fl. Den varierande samlingen består av ca: 2000 föremål b.la. traktorer, jordbruksredskap, mopeder, motorcyklar, motorer, radio och tv-apparater, kameror porslinssamling, modelljärnväg, leksaker och en mängd andra vardagliga bruksföremål som användes i hemmen i gången tid. Här får besökarna också se en film och en fotoutställning som visar livet på landet under 40 och 50-talet.

Flertalet av föremålen har en lokal anknytning till Öland och berättar en historia som ger besökarna en nostalgisk resa tillbaka i tiden.
På övervåningen finns en lokal som inte är handikappanpassad. Lokalen är godkänd för upp till 50 personer och kan hyras ut till olika sammankomster. Det går också att utanför ordinarie öppettider hyra kafélokalen, har 28 platser.

Öppettider 2019

Vi håller öppet lördagar, söndagar och övriga helgdagar kl. 11.00 -16.00 fram till midsommar.
Midsommarafton stängt.
Dagligen:
22 juni-16 augusti kl. 11.00 -16.00
20 juli Motordag
Ölands skördefest:
26/9 -29/9 öppettider och program presenteras senare.
Vi öppnar gärna för gruppresor utanför ordinarie öppettider. Hör av er för bokning!
För mer information se www.motormuseet.se

Välkommen!

Text uppdaterad: 2019-06-7

Ort: Störlinge
Adress: Störlinge 32
Telefon: 070-586 72 04
Dela med vänner:
Annons

Relaterade händelser