Galleri Blå Porten - Alby

Ort: Alby
Adress: Alby 123, 380 62 Mörbylånga
Telefon: 076-315 18 15

Välkommen till Blå Porten som ligger i det f.d. mejeriet i Alby på sydöstra Öland, i en vacker kalkstensbyggnad från början av 1900-talet, mitt i Världsarvet med strandängarna i öster och Stora Alvaret i väster.

Boende
Galleri Blå Portens gästrum har sex hemtrevliga dubbelrum med självhushåll till förfogande. I anslutning till rummen finns ett fullt utrustat kök med matplats (spis,ugn,micro,kyl,vattenkokare och kaffebryggare) två separata badrum med dusch, ett sällskapsrum med tv samt balkong med vy mot innergården.

Café & Restaurang
Från matsalen har man en panoramautsikt ut över odlingslandskapen vars horisontlinje slutar i östersjön. Vi serverar enklare luncher och kompletta kvällsmenyer där våran målsättning är att enbart använda oss utav lokala råvaror. Under hela dagen serverar vi även kaffe och te med tillhörande hembakat fikabröd samt pajer och lunchmackor, som även kan serveras vid vår uteplats eller i loungen som ligger i anknytning till matsalen. Vi har fullständiga rättigheter.

Galleri
Galleriet startade upp 1985 och har under årens lopp representerat ett stort antal konstnärer. Galleriets utställningsyta är på ca 60 m² bestående av vita kalkstensväggar med nischer samt äldre industrifönster.

Öppet:
Öppnat i ny regi 2011 med året-runt öppet!

Text uppdaterad: 2022-06-15

Ort: Alby
Adress: Alby 123, 380 62 Mörbylånga
Telefon: 076-315 18 15
Dela med vänner:
Annons

Relaterade händelser